Sign in

Relative URLs does not work

  • This topic has 19 replies, 5 voices, and was last updated 2 weeks, 2 days ago by .
Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 20 total)
  • Author
    Posts
  • #2879
    grazer

    Hello,

    Relative URLs does not work at least with following setup:

    • GitLab Pages sync
    • Domain set to Use relative URLs when domain field is autocompleted to
      ./
    • ProDocs theme in use

    When I use your syncing functionality to upload the webpage, all relations to assets does not work and look like this:

    href=”.//assets/css/style.css?v=1f59ab646289da9e0cb4b23df32c3663”

    Double slash after a dot is the problem. If I manually change the domain to ‘.’ (leave the dot but remove the slash) end result is the same.

    How can I overcome this issue?

    #3005
    Tomasz Dziuda
    Moderator

    Hi,

    This feature is unfortunately buggy, and we need more time to improve it as it causes many side effects due more complicated catalogs structure. I suppose that in v.0.36.1 we will temporary disable this option and we will restore it when it will work properly.

    --
    Do you appreciate the support you've received today? If so, consider donating to the Publii team by clicking here; we'll be sure to use your donation to make Publii even better!

    #3268
    Alex

    And what is the ETA, please?

    I need this feature as air

    #3298
    wimm

    Hi. As I am unfortunatly also relying on the “relative” URL – is it safe to “downgrade” to 0.36.0 and export the site?

     

    #3299
    Alex

    it never worked as it should

    #3300
    wimm

    I know – but so far it was sufficient … anyways … I installed the 0.36.0 on another machine … works. thanks.

    #3301
    Alex

    I know – but so far it was sufficient … anyways … I installed the 0.36.0 on another machine … works. thanks.

    How you made it work? It never worked for me.

    Hm.. it was working on the same machine, but try to move the output folder on other machine and run, is it still working?

    #3302
    Tomasz Dziuda
    Moderator

    The relative URLs can properly work if you are not using any subdirectories (e.g. pretty URLs), but the problems begin when you go e.g. to the tag page. The issue is quite big and needs a bigger rewrite in the rendering engine. At this moment we have no ETA for that, but we will try to bring back this feature in v.0.37 or v.0.38.

    --
    Do you appreciate the support you've received today? If so, consider donating to the Publii team by clicking here; we'll be sure to use your donation to make Publii even better!

    #3333
    Alex

    Damn it 🙁

    Bought ProDocs theme and cant use it as it was planned

    #3335
    Tomasz Dziuda
    Moderator

    @Alex – to be honest – it is also an important issue for us, but it also requires a lot of work, that’s why I cannot specify how fast I will solve this problem. I will try to do my best and solve it in v0.37 if possible.

    --
    Do you appreciate the support you've received today? If so, consider donating to the Publii team by clicking here; we'll be sure to use your donation to make Publii even better!

    #3339
    wimm

    Thank you! Looking forward!

    #3340
    Alex

    thank you a lot

    #3393
    Alex

    @Alex – to be honest – it is also an important issue for us, but it also requires a lot of work, that’s why I cannot specify how fast I will solve this problem. I will try to do my best and solve it in v0.37 if possible.

    Tomasz? Please apox timeframe for the fix?

    I need to move forward somehow with the work i have. Maybe Grav plus Static plugin is the way

    #3407
    Tomasz Dziuda
    Moderator

    @Alex – I think that I have finally found a way to implement relative URLs in Publii without rewriting whole rendering engine 🙂

    Which OS are you using? I do hope that in the weekend I will finish implementation and then I can provide you a prerelease version to test this feature 🙂

    --
    Do you appreciate the support you've received today? If so, consider donating to the Publii team by clicking here; we'll be sure to use your donation to make Publii even better!

    #3563
    Alex

    Great news 🙂 Thank you

    I have both here, mac and windows

    #3619
    Tomasz Dziuda
    Moderator

    @Alex – sorry for the delay but I have to finish few features to make the prerelease version usable.

    You can download prerelease of v.0.37 here: https://cdn.getpublii.com/prerelease/Publii-0.37.0.dmg – this version restores the “Use relative URLs” switcher under server setttings.

    If you will find any problems with relative URLs – feel free to report me them.

    --
    Do you appreciate the support you've received today? If so, consider donating to the Publii team by clicking here; we'll be sure to use your donation to make Publii even better!

    #3645
    Alex

    Thank you

    Do you also have Windows version built?

    #4086
    zongmeng

    windows v.0.37.1 (build 13792) beta

    the issue still there.

    Rendering process failed
    An error occurred during rendering process:

    Invalid count value

     

    Attachments:
    #4088
    zongmeng

    jC1C1ChkZq-1

    windows v.0.37.1 (build 13792) beta

    the issue still there.

    Rendering process failed
    An error occurred during rendering process:

    Invalid count value

     

    #4099
    Tomasz Dziuda
    Moderator

    @zongmeng – which theme are you using?

    The problem exists when relative urls are disabled?

    --
    Do you appreciate the support you've received today? If so, consider donating to the Publii team by clicking here; we'll be sure to use your donation to make Publii even better!

Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 20 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.